Ticinská pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ticinská pizza
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 30260 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 balení | Listové těsto |
100 g | Olivy zelené |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr ementálského typu |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 312,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Olivy zelené, Protlak rajčatový, Sýr ementálského typu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ticinská pizza postup přípravy receptu:
1 | Balíček listového těsta rozválíme a dáme do vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) kulaté koláčové formy a propíchneme vidličkou na několika místech, aby těsto při pečení nepraskalo. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Můžeme ještě přidat protlak nebo kečup, posypeme oreganem, tymiánem, osolíme a posypeme vrstvou nastrouhaného sýra. Ještě dozdobíme černými olivami a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů Celsia asi 20 minut. |
2 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Jako varianty můžeme použít uzeninu nebo šunku, vynechat olivy nebo zaměnit strouhaný eidam za plátkový ementál.