Polévka cizrnová s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka cizrnová s rajčaty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30477 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
400 g | Cizrna konzervovaná |
2 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
225 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
8,5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cizrna konzervovaná, Cuketa, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka cizrnová s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájený pórek a pokrájené cukety a rajčata. Smažíme za občasného míchání 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, rajčatový protlak, kuřecí vývar, bobkový list a konzervovanou okapanou cizrnu. Uvedeme do varu a necháme 5 minut povařit. |
2 | Pokrájíme najemno listy špenátu, přidáme do polévky, vaříme 2 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme. Vyndáme z polévky bobkový list a polévku podáváme s nastrouhaným parmezánem. |