Polévka kalábrijská houbová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka kalábrijská houbová
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30487 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Eidam cihla 30% |
8,5 dl | Vývar zeleninový |
8 krajíc | Chléb konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 858,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar zeleninový, Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka kalábrijská houbová postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme na něm 4 minuty pokrájenou cibuli. |
2 | Houby otřeme vlhkým hadříkem, každou nakrájíme na kusy. Do pánve dáme houby a za neustálého míchání je necháme pokrýt olejem. Přidáme mléko, uvedeme do varu a pod pokličkou necháme 5 minut vařit. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar. Dle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Předehřejeme gril a opečeme na něm z obou stran chléb. Smícháme rozetřený česnek s máslem a potřeme každý krajíc. |
4 | Krajíce chleba rozdělíme do čtyř misek a nalijeme na ně horkou polévku. Posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. |
Poznámka
Zeleninový vývar musí být horký. Máslo rozpuštěné.