Pikantní omáčka s okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní omáčka s okurkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30657 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 g | Bazalka |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
100 g | Okurky nakládané |
3 špetka | Pepř 4 barev |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ml | Protlak rajčatový |
240 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 251,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 47,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Okurky nakládané, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní omáčka s okurkami postup přípravy receptu:
1 | Šalotku pokrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce, přidáme barevný pepř a bylinky, ocet a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a vaříme dalších 15 minut. |
2 | Z hladké mouky a másla usmažíme jíšku, kterou rychle vmícháme do omáčky. Vmícháme nakrájené okurky a sekanou petržel. Osolíme a opepříme. |
3 | Omáčka se hodí ke grilovaným či smaženým kotletám. |