Salát z vařeného kuřete s kiwi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z vařeného kuřete s kiwi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30909 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 polévková lžíce | Celer sterilovaný |
0,5 ks | Kapie sterilovaná |
2 ks | Kiwi |
200 g | Kuřecí maso vařené |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 171,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Celer sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie sterilovaná, Kiwi, Kuřecí maso vařené, Majonéza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z vařeného kuřete s kiwi postup přípravy receptu:
1 | Vařené či pečené kuře zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na jemnější nudličky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme rovněž na nudličky. |
2 | Nakládaný celer scedíme a necháme okapat. Oloupané kiwi rozkrájíme na tenké měsíčky. Vejce uvaříme a nakrájíme na plátky. Naloženou kapii nakrájíme na nudličky. |
3 | Maso, celery, kiwi promícháme v míse s majonézou, osolíme a dobře promícháme. Salát přeložíme na servírovací mísu a ozdobíme plátky vejce a kapií. |