Kořeněné masové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné masové kuličky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30974 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
12 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
90 g | Strouhanka |
1 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 144,2mg |
Draslík | 675,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Hovězí maso mleté, Koriandr čerstvý, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné masové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme cibuli, nameleme maso, nasekáme čerstvý koriandr, přidáme 2 utřené stroužky česneku, 1 rozšlehané vejce, strouhanku, protlak, sladkou papriku, nasekaný koriandr, sůl, pepř a smícháme. |
2 | Tvarujeme kuličky a po všech stranách smažíme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji, až zhnědnou a jsou dobře propečené. |
3 | Podáváme teplé se sezamovou omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí, na tenké nudličky nakrájenou mrkví a jarní cibulkou. |
Poznámka
Na zdobení můžeme použít jakoukoliv čerstvou zeleninu nakrájenou na tenké nudličky.