Recept

Polévka s liškami a bramborovými noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31232

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Bramborové noky
2 ks Cibule
200 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Koření Zvěřina
200 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
80 g Pampeliškové listy
80 g Petržel kudrnka
80 g Saturejka
80 g Česnek medvědí
80 g Řeřicha
marináda
200 g Kančí maso
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno červené
Polévka s liškami a bramborovými noky
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 542kJ
11% Sacharidy 40 g
20% Tuky 15 g
19% Sodík 373 mg
33% Bílkoviny 18 g

Polévka s liškami a bramborovými noky postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 1 hodinu.

2

Lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme vcelku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

3

Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy, řeřichu, saturejku a petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky (použijeme na ozdobení).

4

V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.

5

Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).

6

Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky a bramborové noky.

7

Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept