Salát z brokolice a květáku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z brokolice a květáku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31262 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Brokolice |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
300 g | Květák |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Saturejka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 490,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Květák, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z brokolice a květáku postup přípravy receptu:
1 | Brokolici a květák rozebereme na větší růžice a uvaříme v páře. Brokolice ani květák nesmí být úplně měkké. Brokolici s květákem hned přelijeme ledovou vodou a necháme okapat. Růžice rozebereme na menší růžičky, dáme do mísy, přidáme posekanou saturejku a zalijeme zálivkou a necháme vychladit. Zálivku připravíme smícháním octa, oleje, soli, hořčice a cukru. |