Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31370

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
200 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká
300 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Mák - semena
80 g Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 503kJ
22% Sacharidy 80 g
29% Tuky 22 g
122% Sodík 2 g
29% Bílkoviny 16 g

Briošky jako příloha postup přípravy receptu:

1

Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, necháme na teple vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme, žloutky rozmícháme ve zbylém vlažném mléce.

2

Do mísy prosejeme mouku hladkou i hrubou, při okraji vsypeme sůl, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutky, tuk, vykynutý kvásek, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto vykynout zhruba hodinu.

3

Poté na vále vytvoříme váleček, z něj odkrajujeme kousky a tvarujeme bochánky. Ty klademe na vymazaný plech, necháme ještě dvacet minut kynout, poté je potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme hrubou solí a mákem. Pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, dokud briošky nezezlátnou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept