Recept

Dušená rýže s jablky, zázvorem a hrozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 32277

Ingredience

3 polévková lžíce Hrozinky
3 ks Jablka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
219 g Rýže loupaná
750 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 680kJ
22% Sacharidy 78 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 73 mg
8% Bílkoviny 5 g

Dušená rýže s jablky, zázvorem a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky, hrozinky propláchneme a necháme okapat.

2

Rýži osolíme, přidáme zázvor, jablka, hrozinky a máslo.

3

Když se rýže začne vařit, zmírníme plamen a dusíme, dokud není rýže měkká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept