Pita s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pita s vepřovým masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33742 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
350 g | Česnek |
2 plátek | Chléb Pita |
100 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Lilek |
100 g | Mozzarella |
3 kávová lžička | Olej olivový |
8 kávová lžička | Olej slunečnicový |
100 g | Olivy černé |
12 ks | Olivy zelené |
4 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 špetka | Sůl mořská |
3 polévková lžíce | Sýr Gouda 45% |
200 g | Vepřové kotlety |
4 ks | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 44,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 791,8mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,2mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb Pita, Cuketa, Cukr krupice, Lilek, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45%, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sůl mořská, Vepřové kotlety, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pita s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Malý lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička) a necháme ho „vypotit“ asi 30 minut. Pak plátky omyjeme a osušíme. Omytou cuketu, rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Nakládané olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Mozzarellu nakrájíme na silnější proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Do misky si dáme rajčatový protlak a smícháme ho s olivovým olejem (3 lžíce) a prolisovaným česnekem. |
2 | Vepřové maso z kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které pak nakrájíme na obdélníčky (přibližně 3 x 5 cm). Maso dáme do mísy, osolíme ho (1 lžička), opepříme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem, promícháme a necháme chvilku odležet. |
3 | 4 pity dáme na plech potřený olejem a každou potřeme směsí s rajčatovým protlakem. Pak na každou „pizzu“ postupně rozložíme lilek, cuketu, houby, rajčata – zeleninu mírně osolíme mořskou solí, okořeníme černým pepřem (na každou pitu po 2 špetkách). Rajčata budou chutnější, pokud je i mírně pocukrujeme. Pak položíme plátky masa, mezi ně plátky Mozzarelly, olivy, vše posypeme petrželkou a oreganem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 10–12 minut, pak vše posypeme nastrouhaným sýrem a pizzu dopečeme ještě asi 2 minuty, aby se roztopil sýr. |
4 | Pitu s vepřovým masem podáváme horkou. |