Houbový guláš na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový guláš na pivu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33888 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
700 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 42,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Ocet jablečný, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový guláš na pivu postup přípravy receptu:
1 | Celer, mrkev a cibuli nakrájíme na nudličky, česnek utřeme se špetkou soli, houby nakrájíme na kostky, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, zarestujeme, vmícháme houby, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme. |
3 | Po čtvrt hodině vsypeme koření, zbylou sůl a česnek. Vlijeme smetanu, v které jsme rozšlehali solamyl. Směs povaříme zhruba deset minut. Před podáváním vmícháme petrželovou nať a dochutíme octem. |