Kynuté škvarkové placičky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté škvarkové placičky se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34071 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
20 g | Droždí |
100 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 931,8mg |
---|---|
Cholesterol | 187,6mg |
Draslík | 103,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté škvarkové placičky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Škvarky umeleme, přidáme hladkou mouku, ve vlažném mléce rozpuštěné droždí, 2 žloutky, smetanu a špetku soli. Vše promícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Na pracovní ploše těsto rozválíme do obdélníku, složíme na čtvrtiny a necháme 30 minut odpočinout. Těsto znovu rozválíme, složíme na třetiny a necháme dalších 30 minut odpočinout. |
3 | Nakonec těsto rozválíme na plát silný asi 1,5 cm a kulatou formičkou vykrajujeme placičky. Povrch ozdobně nařízneme a placičky potřeme rozšlehaným žloutkem. Urovnáme je na plech a necháme nakynout. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |