Krupicové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové noky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3408 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
220 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 159,2mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové noky postup přípravy receptu:
1 | Máslo a mléko osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání přisypeme krupici, až do husté kaše. Necháme vystydnout a přidáme dvě vejce, zpracujeme. |
2 | Ve větším hrnci vaříme osolenou vodu, pomocí lžíce tvarujeme noky, obalíme v krupici a najednou vhodíme do hrnce. |
3 | Vaříme 8 minut, noky vyplavou na povrch. |
4 | Krupicové noky podáváme jako přílohu. |