Jednoduchý recept

Kachna na limetkové šťávě a zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34357

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
3 ks Kachní prsa
2 polévková lžíce Limetková šťáva
1,3 dl Olej olivový
2 kávová lžička Olej sezamový
2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 015kJ
4% Sacharidy 13 g
50% Tuky 38 g
12% Sodík 244 mg
42% Bílkoviny 24 g

Kachna na limetkové šťávě a zázvoru postup přípravy receptu:

1

Kachní prsíčka omyjeme a překrojíme na polovinu. Maso propícháme vidličkou a posolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů. Zapékáme v předehřáté troubě 10 minut, poté obrátíme a dalších 15 minut pečeme.

2

V misce smícháme olivový a sezamový olej s kůrou a šťávou z pomeranče, zázvorem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, limetkovou šťávou a jarními cibulkami.

3

Vyndáme z trouby kachnu a necháme vychladnout. Pokrájíme ji na silnější plátky, polijeme ji zálivkou, aby zůstala svěží.

4

Podáváme naservírované na talířích a přelité zbývající zálivkou.

Poznámka

Z pomeranče nastrouháme kůru a použijeme i šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept