Recept

Polévka ze sušeného ovoce a hub

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34476

Ingredience

20 g Bujón hovězí
100 g Houby sušené
50 g Hrušky sušené
100 g Hrách žlutý
50 g Křížaly (sušená jablka)
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1,4 l Voda pitná
50 g Švestky sušené
0,5 kávová lžička Kmín drcený

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 454kJ
14% Sacharidy 52 g
13% Tuky 10 g
66% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Polévka ze sušeného ovoce a hub postup přípravy receptu:

1

Do hrnce si dáme den dopředu omytý sušený hrách, omyté sušené jablka, hrušky a švestky. Zalijeme 1.2 litrem hovězího bujonu, který jsme si uvařili z kostky a nechali vychladnout.

2

Druhý den vše uvaříme doměkka přibližně 30-35 minut. Sušené houby namočíme do 2 dl vody na 15 minut. Pak je scedíme, pokrájíme na menší kousky a v pánvi na rozpáleném másle je podusíme.

3

Když je hrách a ovoce měkké, polévku necháme chvíli vychladnout a pak ji rozmixujeme dohladka.

4

Znovu ji přivedeme k varu, dochutíme solí, drceným kmínem, pepřem, přidáme houby, pomalu vaříme 10 minut a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept