Karbanátky z rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z rýže
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35677 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
50 g | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
200 g | Cuketa |
4 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže jasmínová |
300 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
200 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
50 ml | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 579,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 373,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Cuketa, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rýže jasmínová, Tuňák ve vlastní šťávě, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a smícháme s kousky tuňáka. |
2 | Přidáme nastrouhanou cuketu, vejce, nasekanou jarní cibulku a trochu strouhanky. |
3 | Osolíme, opepříme a vypracujeme kompaktní hmotu, ze které vytvoříme 8 menších karbanátků. Ty obalíme ve zbytku strouhanky, rozložíme na vymazaný plech, potřeme olejem a upečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Podáváme ozdobené kolečky citronu. |
Poznámka
1