Vepřové jazyky v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové jazyky v těstíčku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
120 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
60 ml | Ocet kvasný lihový |
20 ml | Olej olivový |
2 dl | Olej rostlinný |
50 g | Petržel kořen |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce křepelčí |
300 g | Vepřový jazyk |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 366,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Nové koření celé, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Vejce křepelčí, Vepřový jazyk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové jazyky v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Vepřové jazyky očistíme a dáme do hrnce s vodou, cibulí, kořenovou zeleninou, octem, solí, bobkovým listem a novým kořením. Pozvolna vaříme, když jazyky úplně změknou vyjmeme je a oloupeme, vrátíme zpět do vývaru a dovaříme. |
2 | Vychladlé jazyky nakrájíme na plátky, které obalíme v těstíčku z oleje, mouky, soli vajec a vody, osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ozdobíme plátkem citronu. |