Jednoduchý recept

Turecký kebab

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37107

Ingredience

8 ks Bobkový list
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
425 g Cizrna konzervovaná
3 dl Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín mletý
1 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 160kJ
12% Sacharidy 45 g
12% Tuky 9 g
28% Sodík 562 mg
20% Bílkoviny 11 g

Turecký kebab postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne.

2

Do mixéru dáme cizrnu a jogurt, přidáme chilli, kmín a směs cibule a mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs dáme do misky a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Přikryjeme a necháme vychladnout.

3

Papriky, rajčata, lilky a citrony nakrájíme na větší kousky a napichujeme je na 4 grilovací jehly tak, že na začátku a konci každého kebabu bude bobkový list a trojhránek citronu.

4

Kebaby potřeme olivovým olejem a na grilu opékáme za častého obracení 8 minut.

5

Ohřejeme cizrnovou omáčku a podáváme s kebabem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept