Klobásy na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásy na hořčici
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
225 g | Houby čerstvé |
1 ks | Jablka |
12 ks | Klobása vepřová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 175,5mg |
Draslík | 863,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Jablka, Klobása vepřová, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hořčice kremžská, Hořčice plnotučná, Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásy na hořčici postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji zvolna opečeme klobásky dozlatova a vyjmeme. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a osmažíme ji. Přidáme očištěné, případně nakrájené houby a smažíme 5 minut. Vmícháme oloupané, na kousky nakrájené jablko, bobkový list, nasekanou šalvěj a vývar. Přivedeme k varu, vložíme klobásy a pod pokličkou za častého míchání podusíme 20 minut. Jablka se mají rozpadnout - pokud ne, rozmačkáme je vidličkou. |
2 | V misce promícháme hořčici se smetanou, osolíme a opepříme. Vlijeme do kastrolu a povaříme 5 minut do zhoustnutí. |
3 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše a dušené zelí. |
Poznámka
Použijeme malé klobásy.