Jemně obalované hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemně obalované hřiby
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3727 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
8 ks | Hříbky čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 ks | Petržel - nať |
100 g | Solamyl |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 336,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hříbky čerstvé, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemně obalované hřiby postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky o síle cca 8mm a mírně osolíme. |
2 | Vejce rozšleháme a osolíme. Petržel omyjeme, necháme okapat a lístky nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. |
3 | Do jednotlivých talířů nasypeme strouhanku, maizenu,strouhaný parmazán a petržel. Do každého z nich i do vajec přidáme trošku česneku. |
4 | Plátky hříbků rozdělíme a obalujeme v těchto kombinacíh. Jen ve vejcích, nebo vejce, petržel strouhanka, nebo vejce, parmazán, strouhanka, zbytek necháme přírodních. |
5 | V pánvi rozpálíme olej a všechny plátky osmažíme po dobu 4-5min, poté necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a ještě teplé podáváme ochucené čerstvě mletým pepřem. |