Červené fazole s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené fazole s parmskou šunkou
Červené fazole s parmskou šunkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37955 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
100 g | Cukr třtinový |
500 g | Fazole červené sterilované |
100 g | Hořčice Dijonská |
15 ml | Ocet jablečný |
30 ml | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
30 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
130 g | Šunka parmská |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 223,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 663,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Fazole červené sterilované, Ocet jablečný, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Protlak rajčatový, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené fazole s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Fazole vysypeme z konzervy do cedníku a slijeme z nich šťávu, poté je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme do mísy. |
2 | V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku, po 5 minutách přidáme na kostičky nakrájenou jarní cibulku a restujeme dalších 5 minut. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, cukr a 500 ml vody. Poté přimícháme fazole, dalších 500 ml vody a vše přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut. |
3 | Kastrol zakryjeme poklicí a vložíme na 60 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. |
4 | Po vyjmutí z trouby přidáme ocet, osolíme a ihned podáváme. |
5 | Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |