Rýžový koláč se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový koláč se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3800 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Med včelí |
200 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rukola |
69,6 g | Rýže dušená |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 179,2mg |
Draslík | 190,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Med včelí, Mozzarella, Rýže dušená, Šalvěj čerstvá, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový koláč se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Otvírací kruhovou formu vymažeme a na dno dáme pečicí papír. |
3 | V pánvi rozpálíme lžíci oleje a dozlatova orestujeme rozdrcený česnek, nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájenou šalvěj a ještě asi 2min osmažíme. Poté odstavíme a vmícháme med. |
4 | Ve velké míse promícháme s uvařenou rýží, přidáme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Ochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme. |
5 | Rýžovou směs naneseme do formy a upěchujeme. |
6 | Pečeme 25-30min až povrch koláče zezlátne. |
7 | Necháme trochu vychladnout, nakrájíme a dozdobíme lístky rukoly. |