Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38631

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
3 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
325 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 540kJ
7% Sacharidy 25 g
2% Tuky 1 g
3% Sodík 65 mg
8% Bílkoviny 4 g

Chlebové uzlíky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho 125 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět a přidáme lžičku cukru. Pak přidáme mouku, špetku soli a lžičku oleje. Vše zamícháme a přidáváme popřípadě vodu do té doby, dokud nebude těsto příjemně lepkavé.

2

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout. Poté opět minimálně pět minut hněteme.

3

Těsto rozdělíme na dvě části o obdélnících cca velikosti 20 x 15 cm. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Každý obdélník rozdělíme na 15 částí, každou rozpůlíme napůl. Z každého proužku uvážeme uzlík a dáme na pomoučený plech. Nakonec pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí. Pečeme cca 20 minut při teplotě 220 stupňů Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept