Roláda z řeřichy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z řeřichy
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 38945 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 g | Pepř černý mletý |
90 g | Řeřicha |
1 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
4 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
90 g | Řeřicha |
5 ks | Šalotka |
1 g | Sůl |
200 g | Sýr Ricotta |
Roláda z řeřichy | |
50 g | Parmezán sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 282,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 715,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Řeřicha, Šalotka, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Parmezán sušený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z řeřichy postup přípravy receptu:
1 | Na několik minut si předehřejeme troubu na 200 °C. Plech si pečlivě vymažeme olejem, položíme si na něj z role uříznutý pečicí papír, který posypeme asi polovinou množství nastrouhaného parmezánu. |
2 | Lístky řeřichy si nasekáme najemno a v misce je promícháme s vejcem, osolíme a opepříme je. Vzniklou směs přelijeme na připravený plech a v předehřáté troubě pečeme asi 7-8 minut. Vytáhneme z trouby a necháme volně asi 5 minut vychladnout. Po 5 minutách posypeme parmezánem, který nám zbyl, a pak přikryjeme listem pečicího papíru. Necháme asi půl hodiny přikryté, než těsto úplně vychladne. |
3 | Na náplň roládu v misce promícháme měkký sýr a mléko, přidáme najemno nasekané lístky řeřichy a cibulky šalotky, osolíme a opepříme. |
4 | Hotové a zcela vychladlé těsto přeložíme na dřevěný vál. Odklopíme z něho pečicí papír a potřeme silnou vrstvou připravené náplně. Velmi opatrně potom roládu stáčíme, pomáhá nám v tom pečicí papír vespod. Hotovou řeřichovou roládu necháme ještě alespoň 30 minut odležet v ledničce. Před podáváním rozkrájíme na asi 1 cm silné plátky a zdobíme zbylými lístky řeřichy. |