Zvěřinový guláš s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš s houbami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Džem brusinkový |
300 g | Hříbky čerstvé |
7 ks | Jalovec |
1 kg | Kančí maso |
1 polévková lžíce | Libeček |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 stroužek | Máslo pomazánkové s česnekem a jarní cibulkou |
20 g | Masox |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
7 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 dl | Smetana zakysaná 14% |
2 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 695,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 4,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hříbky čerstvé, Kančí maso, Nové koření celé, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Jalovec, Libeček, Máslo čerstvé, Máslo pomazánkové s česnekem a jarní cibulkou, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš s houbami postup přípravy receptu:
1 | Očistíme 2 cibule a pokrájíme je nadrobno. Jalovec a pepř 4 barev rozdrtíme. Omyjeme tymián, rozmarýn, libeček. |
2 | Plecko z divočáka odblaníme, dobře omyjeme, rozkrájíme na 2-3 části, vložíme do většího hlubšího hrnce. Maso posypeme cibulí, přidáme k němu bylinky, bobkový list, nové koření, celý černý pepř, rozdrcený pepř 4 barev, jalovec a zalijeme 2-3 lžícemi oleje, červeným vínem a octem. Je potřeba, aby maso bylo ponořené. Takto marinované maso odložíme do chladničky na 24 hodin. |
3 | Ten den, kdy budeme vařit zvěřinový guláš, očistíme, omyjeme a osušíme hříbky, které pokrájíme na menší plátky. Oloupanou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Ve smetaně rozmixujeme hladkou mouku s brusinkovým džemem. |
4 | Naložené maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a pokrájíme na kostky velikosti sousta. Marinádu přecedíme přes síto. |
5 | V hrnci rozpálíme máslo s olejem a kostky masa za stálého promíchávání prudce osmažíme. Přidáme cibuli s česnekem, promícháme a smažíme do doby, až se vše osmaží dozlatova. K masu pak přilijeme marinádu, sůl (1 lžička), hrnec zakryjeme a guláš vaříme přibližně 45-50 minut. Přidáme hříbky, 10-20 g masoxu a vaříme dalších 15 minut. Přimícháme připravenou smetanu, pomalu vaříme asi 5 minut. Guláš dochutíme pepřem, popřípadě solí a podáváme. |
Poznámka
Zvěřinový guláš podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.