Recept

Singhův turban se skopovým masem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39261

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 ks Jablka
2 kávová lžička Kari koření
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
400 g Rýže loupaná
400 g Skopové maso pečené
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1200 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 050kJ
19% Sacharidy 67 g
16% Tuky 12 g
40% Sodík 795 mg
50% Bílkoviny 28 g

Singhův turban se skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme cca 15 minut. Poté slijeme, vývar odložíme a rýži napěchujeme do máslem vymazané věncovité formy. Přiklopíme a vložíme do mírně vyhřáté trouby.

2

Pečené maso nakrájíme na kousky. Olej rozpálíme a orestujeme na něm nasekanou cibuli a tymián. Přidáme nadrobno nakrájená jablka, hřebíček a kari koření a necháme zpěnit. Přilijeme vývar a krátce povaříme. Poté přidáme maso a šťávu necháme zhoustnout.

3

Hotovou rýži vyklopíme na nahřátou velkou mísu. Doprostřed navrstvíme maso s omáčkou a podáváme.

Poznámka

K pokrmu můžeme podávat kompot, salát nebo čalamádu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept