Zelí z cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí z cibule
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40006 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Cibule |
100 g | Kedlubna |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
30 g | Šalotka |
250 ml | Šťáva z kysaného zelí |
5 g | Sůl |
5 g | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 218,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 91,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Šťáva z kysaného zelí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí z cibule postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, šalotku také nadrobno, kedlubnu nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku a necháme zesklovatět, zasypeme moukou, promícháme s olejem, zalijeme nálevem z kysaného zelí nebo lákem z okurek, povaříme, přidáme syrovou cibuli s kedlubnou, osolíme, osladíme a dusíme doměkka. |
3 | Používáme jako běžné zelí. |