Recept

Arašídová ostrá omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40289

Ingredience

2 ks Chilli paprička zelená
1 kávová lžička Kmín mletý
100 g Kokos čerstvý
2 polévková lžíce Med včelí
1 dl Mléko plnotučné
50 g Máslo arašídové
50 g Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
1 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 469kJ
7% Sacharidy 24 g
38% Tuky 28 g
13% Sodík 261 mg
9% Bílkoviny 5 g

Arašídová ostrá omáčka postup přípravy receptu:

1

Kokos otevřeme, dužinu nakrájíme na malé kostky, dáme na pánev, přilijeme mléko, přivedeme k varu a povaříme tak dlouho, dokud nevznikne kaše. Kokosovou kaši přeložíme do mixéru, přidáme oloupaný česnek, máslo, nakrájené chilli papričky, med, kmín, olej, šťávu z 1 ks pomeranče, všechny suroviny dobře rozmixujeme, podle chutě dochutíme solí, pepřem, přeložíme do misky, přiklopíme a necháme odležet. Nejlépe je připravit omáčku den předem před použitím, aby se spojily chutě.

Poznámka

Omáčku servírujeme studenou ke grilování a pečení masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept