Vepřový kuskus se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový kuskus se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 40769 |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek mražený |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
100 g | Kukuřice sladká v nálevu |
400 g | Kuskus |
3 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 435,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Kmín římský, Kuskus, Pažitka, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Kukuřice sladká v nálevu, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový kuskus se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme mrkev a cibuli. Mrkev omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nasekáme. Uvaříme kuskus podle návodu na obalu. Kukuřičná zrna necháme okapat a hrášek rozmrazit. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm kostky mrkve. Přidáme cibuli a dusíme do sklovata. Na pánev přidáme vepřovou plec nakrájenou na stejně velké kousky. Okořeníme pepřem a solí a pečeme při střední teplotě 20 minut nebo dokud nebude maso hotové. Společně s kukuřicí a hráškem krátce podusíme a vmícháme kuskus. Směs okořeníme římským kmínem, chilli, solí a pepřem. Pokrm podáváme horký, ozdobený pažitkou. |