Šumavské závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavské závitky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 417 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
20 g | Citrony |
30 g | Hořčice |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
100 g | Salám jemný |
80 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
100 g | Tuk |
750 g | Vepřová kýta |
900 ml | Voda pitná |
350 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 81,2mg |
Draslík | 377,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 44,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Salám jemný, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vepřová kýta, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šumavské závitky postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme oloupaný a na nudličky nakrájený salám, slaninu a do středu dáme kysané zelí podušené na části tuku. Plátky zabalíme a upevníme párátkem. |
2 | Závitky opečeme na očištěné a jemně nakrájené cibuli, dorůžova osmažené na tuku. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme. |
4 | Před koncem varu přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dochutíme solí. |
5 | Nakonec omáčku přecedíme na závitky a provaříme. |