Špenát ve vlastní šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát ve vlastní šťávě
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42684 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát mražený |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 47,5mg |
Vláknina | 994,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na oleji. Přidáme mražený špenát, sójovou omáčku a chvíli podusíme. |
2 | Nakonec špenát podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Podáváme jako přílohu k pečeným masům. |