Divoká omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká omáčka
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42888 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
120 g | Cibule |
150 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Jíška tmavá |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Nové koření celé |
30 ml | Ocet vinný |
10 g | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
750 g | Srnčí plec |
10 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zelenina kořenová |
50 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 119,7mg |
Draslík | 940,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 44,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hříbky čerstvé, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška tmavá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí plec, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká omáčka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo, cibuli oloupeme a rozkrojíme na osminky, hříbky nakrájíme na plátky. |
2 | Do hrnce vložíme srnčí plecko s kostí, zalijeme hovězím vývarem z kostí, osolíme a vaříme 2 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, zeleninu, cibuli a osmahneme. |
4 | Vývar scedíme, maso použijeme na jiný recept. Do vývaru přidáme obsah pánve, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem, přidáme nakládanou zeleninu na sladkokyselo, zahustíme jíškou a vaříme aspoň 1 hodinu. Občas sebereme tuk z povrchu. Z omáčky vyndáme celé koření, zeleninu prolisujeme a vrátíme zpět do omáčky, dochutíme solí, pepřem, octem, provaříme a odstavíme. |
5 | Omáčku použiváme k zvěřinovým pokrmům. |