Filety z okouníka mořského v pergamenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z okouníka mořského v pergamenu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43485 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
500 g | Filé rybí |
70 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata Cherry |
2 špetka | Sůl |
0,5 ks | Tymián čerstvý |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 396,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z okouníka mořského v pergamenu postup přípravy receptu:
1 | Filety z okouníka mořského omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 8 dílů. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony rozkrájíme na čtvrtky a koktejlová rajčata rozpůlíme. Lístky tymiánu otrháme od stonků. Všechny připravené přísady smícháme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. |
2 | Na každou porci si připravíme 2 listy pergamenu a pokapeme je vodou. Horní polovinu papíru potřeme čestvým máslem. Rybí směs rozložíme na střední část papíru a na směs rozdělíme zbývající máslo. Pergamenový papír srolujeme do roličky, konce zavážeme kuchyňskou nití a přesahující papír odstřihneme. Plněné pergamenové balíčky grilujeme na grilu v troubě při střední teplotě 20-25 minut a balíčky občas obrátíme. |
3 | Před podáváním papír uprostřed rozstřihneme. |