Filety z mníka mořského se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z mníka mořského se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43541 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
600 g | Mník |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Vývar rybí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 168,3mg |
Draslík | 956,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 853,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Mník, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z mníka mořského se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Uzenou slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, drobně nasekáme, smícháme s mletou paprikou a dáme stranou. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme zbytky po stopkách, odstraníme semena a bílé vnitřky a papriky nakrájíme na tenké proužky. V 1kávové lžičce oleje opečeme slaninu dosklovita. Přidáme nasekanou cibuli s mletou paprikou a krátce opečeme. Přimícháme mouku a zalijeme zeleninovým vývarem nebo rybím fondem. Za stálého míchání směs povaříme a udržujeme teplou. |
2 | Rybí filety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Filety protáhneme rozkvedlaným vejcem a na zbývajícím horkém oleji po obou stranách opékáme dozlatova asi 6minut. Dáme na mísu a udržujeme ve vyhřáté troubě teplé. Kroužky cibule, proužky papriky a žampióny podusíme na oleji, v kterém jsme opékali filety. Okořeníme solí a rozložíme na rybí filety. Přelijeme cibulovou omáčkou a posypeme petrželí. |