Krémová polévka z tykve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z tykve
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43802 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1,2 l | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Pórek |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Tykev |
Na fazolky | |
---|---|
130 g | Fazolové lusky zelené |
400 ml | Voda pitná |
Na krutony | |
60 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Rohlíky bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 43,7mg |
Draslík | 655,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 482,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Tykev, Fazolové lusky zelené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z tykve postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na kolečka, očištěnou tykev na kostky, očištěné fazolky překrojíme, starší rohlíky pokrájíme na kostičky. |
2 | Na másle osmažíme pórek s tykví, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté zalijeme vývarem, osolíme a za občasného míchání vaříme. |
3 | Mezitím ve vroucí vodě uvaříme fazolové lusky do měkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. |
4 | Na másle osmažíme dorůžova kostičky z rohlíků (krutony). |
5 | Hotovou polévku propasírujeme do čistého hrnce, přivedeme do varu, vmícháme smetanu, přidáme uvařené fazolky a odstavíme. |
Poznámka
Polévku podáváme s usmaženými krutony.