Domácí tortellini s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí tortellini s kuřecím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43970 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
120 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mortadella |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
120 g | Vepřová kýta |
4 l | Voda pitná |
Základní těsto na nudle [43204] | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 311,7mg |
Draslík | 300,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mortadella, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí tortellini s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | V hlubší pánvi necháme rozehřát máslo, vložíme do něj na kostky nakrájená kuřecí prsa, vepřovou kýtu a na kostičky nakrájenou slaninu. Opékáme dozlatova, pak necháme vychladnout a všechno dohromady rozmixujeme. Přidáme nahrubo nakrájenou mortadellu, 120 g nastrouhaného parmezánu, jedno vejce a opět rozmixujeme. Dle chuti osolíme a opepříme. Vezmeme těsto, rozválíme ho na tenký plát, ze kterého budeme vykrajovat kolečka o průměru 5 cm. Na kolečka dáme náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme. Takto připravené tortellini dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Na talíři pak posypeme parmezánem a podáváme. |
2 | Základní těsto: |
3 | Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce. |
4 | Takto vyrobené těstoviny pak vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut. |