Recept

Pórková polévka se smetanou a párkem

  • Bulharsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 44077

Ingredience

350 g Brambory
1 l Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Párky Debrecínské
300 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
6% Sacharidy 21 g
30% Tuky 23 g
38% Sodík 767 mg
26% Bílkoviny 15 g

Pórková polévka se smetanou a párkem postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme, pokrájíme na kostky, párek rozkrájíme na kolečka.

2

Pórek zpěníme na másle, vložíme do vroucího vývaru a vaříme zhruba 5 minut. Poté přidáme brambory, osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme, až brambory změknou. Když jsou téměř měkké, přidáme párek.

3

Do uvařené polévky vmícháme smetanu, v níž jsme předtím rozšlehali vejce a přivedeme k varu, ale nevaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept