Jednoduchý recept

Telecí piccata s citrónem a barevným pepřem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 44492

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krystal
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pepř 4 barev
0,5 ks Petržel - nať
4 špetka Sůl
200 g Sýr smetanový tavený 45%
400 g Tagliatelle
500 g Telecí plec
50 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
25% Sacharidy 91 g
484% Tuky 363 g
19% Sodík 389 mg
85% Bílkoviny 48 g

Telecí piccata s citrónem a barevným pepřem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme mrkev, očistíme a omyjeme a škrabkou na brambory nastrouháme na tenké dlouhé plátky. Telecí řízky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie.

2

Opláchneme petrželku a otřepeme do sucha. Nasekáme ji najemno a silnější konce stonků odstraníme. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus.

3

Mezitím ve velké pánvi rozpálíme olivový olej. Do pánve dáme telecí řízky, krátce je opečeme dozlatova (z každé strany 1 minutu), přendáme na předehřátý talíř, osolíme a přikryjeme alobalem. Do pánve s výpekem nalijeme bílé víno (Vermut) a citrónovou šťávu, zamícháme a přivedeme k varu. Asi 2 minuty povaříme, vmícháme 150g sýra, přidáme cukr a ochutíme solí a pepřem. Pánev sundáme ze sporáku a několikrát v ní obrátíme řízky, aby se dostatečně prohřály. 1 minutu před koncem vaření těstovin přidáme do hrnce plátky mrkve. Vše slijeme přes síto, dáme zpět do hrnce, osolíme a vmícháme zbylý sýr.

4

Těstoviny a telecí řízek rozdělíme na talíře nebo do misek, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka

Pro speciální aroma omáčky přidáme před koncem vaření špetku strouhané citrónové kůry chemicky neošetřené. Lombardská kuchyně: Název piccata se používá pro malé opečené kousky masa, ryby nebo zeleniny. Tagliatelle: Dlouhé, ploché těstovinové nudle. Typické pro italskou kuchyni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept