Dušené kuřecí maso na žlutém kari s papájou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuřecí maso na žlutém kari s papájou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44555 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
250 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Limetka |
200 ml | Mléko kokosové |
1 ks | Papaya |
2 polévková lžíce | Tamarindová pasta |
300 ml | Vývar drůbeží |
Kari pasta | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Krevetová pasta |
1 kávová lžička | Kurkuma |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Limetka, Papaya, Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Kurkuma, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Tamarindová pasta, Vývar drůbeží, Krevetová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuřecí maso na žlutém kari s papájou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme žlutou kari pastu. Chilli papričky bez semínek nakrájíme nahrubo, česnek a šalotku také pokrájíme, citronovou trávu nasekáme, čerstvou kurkumu nastrouháme, nebo použijeme lžičku mleté kurkumy. Vše vložíme do mixéru, přidáme krevetovou pastu a sůl a zpracujeme na hrubší pastu. |
2 | Vývar vlijeme do woku a přivedeme k varu. Vmícháme hotovou pastu, znovu zahřejeme a jakmile směs začne vařit, přidáme tamrindovou pastu rozmíchanou v trošce vroucí vody, cukr, kokosové mléko, oloupanou a na plátky nakrájenou papáju a na kostičky pokrájené maso bez kůže a kostí. Na středním ohni povaříme cca 15 minut za stálého míchání doměkka. Přilijeme šťávu vymačkanou z jedné limetky, směs rozdělíme do předehřátých misek, dozdobíme plátky limetky a ihned teplé podáváme. |