Vepřový plátek přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový plátek přírodní
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45205 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
5 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
100 g | Vepřová kýta |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 364,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový plátek přírodní postup přípravy receptu:
1 | Plátek masa z kýty naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli koření, v pánvi rozehřejeme trošku oleje, přiložíme plátek masa a orestujeme z každé strany asi po třech minutách. Plátek vyjmeme, na výpek do pánve nalijeme dvě lžíce vody, provaříme, aby se výpek rozpustil ve vodě, vyvaříme na množství jedné lžíce a odstavíme. |
2 | Plátek masa upravíme na talíř, přelijeme lžící šťávy a ihned podáváme. |