Lučinová omáčka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lučinová omáčka s těstovinami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4526 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Lučina - termizovaný |
80 g | Těstoviny konzumní |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 61,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 214,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lučinová omáčka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Umícháme s vodou lučinu tak, aby vznikla hustá omáčka. |
2 | Nakrájíme a na olivovém oleji osmahneme oloupanou cibulku, přidáme nakrájené rajče a do změknutí podusíme. |
3 | Přidáme omáčku z lučiny, prohřejeme, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a nakonec olivy. |
4 | V osolené vodě uvaříme těstoviny a smícháme poté s omáčkou. |