Špenát dušený s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát dušený s česnekem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 45353 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
5 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Podravka s bylinkami ochucovadlo |
300 g | Špenátový protlak mražený |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 522,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Podravka s bylinkami ochucovadlo, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát dušený s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Špenátový protlak necháme částečně rozmrazit, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V rendlíku rozehřejeme trošku oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme špenátový protlak, zakryjeme pokličkou a dusíme aspoň 10 minut. Rendlík odkryjeme, přidáme česnek, osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou, promícháme a dodusíme. Rendlík už nezakrýváme, aby se tekutina částečně odpařila a špenát nebyl příliš řídký. |