Arabský chléb s tymiánem a sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 78 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabský chléb s tymiánem a sezamem
Arabský chléb s tymiánem a sezamem
Celkový čas: | 78 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45717 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Droždí sušené |
5 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 dl | Olej olivový |
1 dl | Olej rostlinný |
1 hrst | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 51,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 13,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olej rostlinný, Sezam - semena, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arabský chléb s tymiánem a sezamem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, sušené mléko, cukr, droždí, sůl, rostlinný olej a vodu, pak vypracujeme hladké těsto, necháme ho na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynuté těsto rozdělíme na šest stejných dílů, ty necháme ještě dalších 30 minut kynout, pak je rozválíme na placky. |
2 | Olivový olej mícháme metlou s tymiánem a sezamem, směsí potřeme chlebové placky. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů a placky v ní pečeme 7 až 8 minut, než budou zbarvené dozlatova. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu - teplé i studené.