Zapečené brambory s trojím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s trojím sýrem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45915 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kudrnka |
120 g | Slanina vepřová |
40 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
9 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
60 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
60 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 70,4mg |
Draslík | 842,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s trojím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Co největší brambory, nejlépe rané, pořádně omyjeme a ze všech stran propícháme vidličkou. Rozložíme na pekáč, potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na hodinu. Slupka by měla být křupavá a vnitřek měkký. |
2 | Zatím na pánvi vyškvaříme slaninu a na tuku z ní osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Téměř vychladlé brambory rozpůlíme a půlky opatrně vydlabeme. Vydlabanou hmotu dáme do mísy, přidáme slaninu s cibulí, máslo, smetanu, nasekanou petrželku a větší část všech nastrouhaných sýrů, dokonale promícháme. |
3 | Směsí naplníme vydlabané půlky, posypeme zbylým sýrem a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 15 minut. Podáváme ozdobené petrželkou. |