Roštěnky smažené v křenovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky smažené v křenovém těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 46099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí maso zadní |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
1 ks | Cibule |
30 g | Hořčice kremžská |
60 g | Křen |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 256,7mg |
Draslík | 163,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 152,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Cibule, Křen, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Hořčice kremžská, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky smažené v křenovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Plátky zprudka po obou stranách osmažíme na oleji, necháme vychladnout a obalíme v křenovém těstíčku. Smažíme dorůžova ve výpeku, do něhož jsme přidali máslo. |
3 | Těstíčko připravíme smícháním rozšlehaných vajec, mouky, cibule, křenu a hořčice. |