Recept

Vařené taliány zalévané omáčkou s křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 46185

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Křen
100 ml Mléko polotučné
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Talián
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 602kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 73 mg
5% Bílkoviny 3 g

Vařené taliány zalévané omáčkou s křenem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si středně velký kastrol, do kterého vložíme máslo. Pozvolna rozpouštíme a k rozpuštěnému máslu přidáme hladkou mouku. Vymícháme a uděláme hladkou světlou jíšku. Jíšku zředíme mlékem a průběžně mícháme, aby vznikla hladká omáčka bez hrudek. Omáčku dochutíme podle uvážení cukrem, octem a solí.

2

Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Vložíme ho do omáčky a ještě zlehka za stálého míchání povaříme.

3

Mezitím si asi půl hodiny ohříváme ve středně velkém hrnci taliány.

4

Ohřáté je přelijeme teplou omáčkou.

Poznámka

Za přílohu si k taliánům s křenovou omáčkou můžeme zvolit buď pečivo, nebo také knedlíky. Při vaření omáčky můžeme mléko nahradit také hovězím vývarem. Pak bude chuť omáčky silnější a výraznější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept