Chléb s vanilkovou příchutí a třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s vanilkovou příchutí a třešněmi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46393 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
50 g | Máslo čerstvé |
2,3 dl | Mléko polotučné |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Třešně kandované |
1 kávová lžička | Vanilka mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 6,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s vanilkovou příchutí a třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Kandované třešně zbavené pecek a nakrájíme najemno. V misce smícháme nepatrné množství vody a vanilky s moučkovým cukrem na potření upečeného chleba. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vanilku, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené třešně. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečící nádobu. Chléb vyklopíme, ještě horký potřeme připravenou směsí vody, cukru a vanilky a necháme vychladnout. |
Poznámka
Tento sladký chléb chutná nejlépe s třešňovým džemem, dá se použít i na různé druhy sladkých toustů. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.