Houby s telecím brzlíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby s telecím brzlíkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46427 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Houby nakládané |
1 ks | Mrkev kořen |
25 ks | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí brzlík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 375,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Houby nakládané, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby s telecím brzlíkem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce se studenou vodou dáme telecí brzlík. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, bobkový list, kuličky nového koření, pepř celý, sůl a přivedeme vše k varu. Stáhneme plamen a necháme prochladit. |
2 | Odblaníme brzlík, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. |
3 | Nakrájíme na kousky hříbky, pokapeme citronem a posypeme petrželí. |
4 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Z citronu použijeme šťávu.