Tousty se studeným rostbífem a bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 81 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tousty se studeným rostbífem a bylinkovým máslem
Celkový čas: | 81 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 51 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46664 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 ks | Bageta |
120 g | Česnekové máslo |
Bylinková směs | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
3 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Rostbíf z vysokého roštěnce | |
0,8 polévková lžíce | Bazalka |
0,8 stroužek | Česnek |
0,8 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,3 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,4 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 284,5mg |
Draslík | 289,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 224,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Bazalka, Česnek, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Petržel kudrnka, Sýr Lučina - termizovaný, Hořčice kremžská, Hovězí roštěnka vys. peč., Olej olivový, Pepř 4 barev, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tousty se studeným rostbífem a bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Bagety nakrájíme zešikma na plátky silné 1-1,5 cm. Potřeme je česnekovým máslem. |
2 | Čerstvou bazalku s petrželkou a pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Bylinky dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a sýr Lučinu. Směs dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Plátky baget dáme na plech a rozpečeme je v předehřáté troubě na 200°C - 220°C. Pečeme je přibližně 6 minut. |
4 | Teplé plátky bagety potřeme bylinkovou směsí, obložíme nakrájenými tenkými plátky rostbífu (320 g) a servírujeme. |
5 | Rostbíf z vysokého roštěnce [#46663]: |
6 | Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce. |
7 | Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme. |
8 | V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova. |
9 | Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se maso peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas! |
10 | Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách. |